Min stora passion och last här i livet. Här kommer min favvotårta, om jag fick skulle jag äta det åtminstonde 1 gång i veckan. Den går att variera i all oändlighet men mitt favoritrecept är ändå detta:
Lager 1 - skär bort kanterna från brödet av en storfranska och lägg ut fyrkanterna brevid varandra så att det bildar storleken du vill ha på din smörgåstårta. Bred sedan på ett lager med leverpastej och efter det ett lager med bostongurka.
Lager 2- lägg på ytterligare ett lager av storfranska (utan kanter). Bred ut ett lager med skink alt räkost så att det täcker hela. Hacka upp rökt skinka alt rökt lax som du sedan sprider ut.
Lager 3 - ytterligare ett lager med storfranska. Vispa sedan grädde ganska hårt och vänd försiktigt ner majonäs så att de blandas (ca 2 delar grädde till 1 del majonäs alltså inte 50/50). Använd halva blandningen för att täcka lager 3 och hacka sedan upp purjolök som du sprider ut.
Lägg sedan ett sista lager av storfranska och täck det med resterande av grädd/majonäsblandningen och garnera med valfritt tillbehör ovanpå. Jag brukar använda mig av rökt skinka, räkor, vindruvor, gurka, sallad, äggskivor, rökt lax, rom, körsbärstomater etc. Oftast är det fyllningen inuti som styr lite hur garneringen utanpå blir. Använder jag mig av räkost och rökt lax i bitar inuti går tonerna utanpå också åt mer räkor, ägg, rom osv.