60-90g godis
3dl grädde
Häll grädden och godis i en kastrull och smält allt godis i grädden på låg värme. Rör om så att det inte bränns vid. Viktigt att det inte börjar koka då går det inte att vispa sen! När allt godis smält i grädde tippa upp i en skål, låt svalna och ställ sedan skålen i kylen minst 4h, gärna över natten. När den stått färdigt vispar man upp den till ett fluff. En sats räcker till ca ett 12bitars tårtlager.
Tips!
Använder man godis med mycket gelantin i sig kan man ta lite mindre. Dagen efter när den fått stått i kylen märks det också om man använt godis med mycket gelantin i sig för då är det ovispade fluffet hårt. Då brukar jag tömma på lite ovispad grädde när jag ska vispa upp för att göra den lite lösare vid uppvispningen. Har du istället använt godis med lite eller inget gelantin ex After eight så är det ovispade fluffet alldeles rinnigt dagen efter. Då brukar man få vispa det hårt och lite längre. Känner man att det inte riktigt tar ihop sig kan man hårdvispa lite grädde på sidan av och vända ner det lösa fluffet i. Slutfinishen ska iaf bli slät och lagomt fluffigt fluff 😝