Bröllopstårta - Emma & Mike
 Nu äntligen har Emma och Mike fått varandra och bröllopet var helt fantastiskt från början till slut - vilket underbar dag med mycket glädje och kärlek 💗
 
 
Dagen till ära fick jag den stora hedersuppgiften att göra deras bröllopstårta som efter provsmakningar skulle innehålla en sprakande smak och färgkombination av lila blåbärsmousse, rosa hallonmousse samt vit chokladmousse på vaniljsockerkaksbottnar. Tårtan spacklades i vit chokladsmörkräm för att sedan täckas i sockerpasta med vaniljsmak samt dekorerades av deras favoritblommor hibiscus med tillhörande blad samt satinband i temafärgerna mintgrönt/peach.
 
 
Plus en allergitårta 
 
 Den stora tårtan består av 4 våningar i strl  8, 12, 20 & 28 bitar. Varje våning vilar på en tårtbricka, de 2 övre våningarna på en tunnare tårtbricka och de 2 nedersta på en tjockare för stabilitetens skull. Förutom detta stöttas 3 av 4 våningar av plaströr som noga mättes ut och kapades i samma mått som våningen de skulle sitta i. Rörens längd mättes med hjälp av sugrör som jag först stoppade ner och klippte av. 
 
Då tårtan skulle bli en rejäl och väldigt stor/tung pjäs valde jag att ta det säkra före det osäkra och stötta upp med 5 rör i nedersta våningen, 4 i våningen ovanför och slutligen 3 rör i näst översta. 
 
Att skapa en bröllopstårta är ett stort projekt som kräver en del tid i både förberedelse men också genomförande. Jag hade en skiss att utgå ifrån som jag tagit fram genom brudparets önskemål. Att sedan göra mousserna och blommorna i den mängden tog även sin tid. Men det som var det kluriga var att mitt i processen skulle sakerna fraktas 23 mil för att sedan monteras och skapa den slutgiltiga bröllopstårtan. Lite pusslande men det gick 😉 och en fantastiskt rolig och lärorik erfarenhet. Tack för att jag fick det här förtroendet av er och all lycka till i ert fortsatta liv tillsammans som herr & fru Davis 💖 
 
Här nedan bjuder jag på lite bilder från skapandeprocessen. 
 
Här är skissen som jag utgick ifrån som ändrades lite i slutet. 
 
Blommor och blad skapas
 
 
 
 
 
 Ett gäng med hemmagjord sockerpasta redo att följa med. 
 
 
 
 Totalt 16 hibiscus, 6 knoppar, 3 grässtrån (som aldrig användes) samt 59 blad på väg att packas för att klara den långa resan innan montering på tårtan. 
 
Hallonmousser & blåbärsmousser kokades och fylldes i stora burkar. 
 
Här är alla bottnar, mousser, dekorationer samt verktyg redo för frakt. 
 
Väl nere och alla våningar fyllda och står för att gotta till sig i kylen över natten.