Många gånger har jag stått där med sockerpasta som varit lite halvtorr när ja ska skapa figurer och jag blir irriterad. Så även för några dagar sedan då jag tog fram sockerpasta från frysen som ändå var frusen färsk och nygjord vilket gjorde mig en aningens irriterad. Jag provade att göra en ros men så fort jag använde skeden för att skapa bladen sprack den i kanterna 😠.
Här är resultatet av en liten ros som ja lyckades få till efter många kasserade blad och dessa som lyckades överleva min ilska är ändå de bättre men fortfarande väldigt spruckna vilket inte alls ger en realistisk intryck.
Efter många timmars googlande i olika former kom jag äntligen till en frågesida där någon hade frågat om varför deras sockerpasta sprack i kanterna och där va det; det välsignade gudagåvatipset som jag nu tänker dela med mig av till er...
När sockerpasta blir torr spricker den lätt och detta kan avhjälpas genom att micra den snabbt på cirka 10sek och taadaa 🤗 sockerpastan blir varm, mjuk och nästan sådär småkletig precis som när du nygjort den.
Så efter att jag knådat den lite med lite florsocker bara så pass för att få bort det kladdiga var det bara att sätta igång och skapa 😊👍