Chokladtårta
Choklad är ju alltid choklad och lyxigt gott om du frågar de flesta. Jag själv är inte så förtjust i choklad faktiskt men det är jag ju å andra sidan inte i tårta heller 😅 å de ha ju inte stoppat mig från lusten att vilja skapa med det 😁. 
 
Jag har länge velat testa ganache för ja tycker de ser så läckert ut men jag har inte haft möjligheten tidigare. Sen känns det som att just ganache kanske man borde testa några gånger först innan man vågar sig på att svänga ihop de på en beställningstårta också. Jag tycker det ser så läckert ut när det har liksom runnit ner för tårtan så där som man kan göra med ganachen så det var just det jag ville testa. 
 
Jag hittade ett recept på en enkel ganache där tumregen var ca 100-200 g choklad till ca 1 dl grädde + nån klick smör. Det stod att man fick känna sig för i konsistensväg när man blandade ihop det och att inte vara för snabb med grädden. 
När jag gjorde min ganache smälte jag ca 200 g choklad i vattenbad och jag hade 1 dl grädde beredd men använde inte allt utan uppskattningsvis 1/2- 2/3 av den å sen en liten klick smör för glansighetens skull (jag blandade i grädden och smöret i skålen som stod i vattenbad med den smälta chokladen i).
 
Jag måste också poängtera vikten av att ha tänkt ut först hur du tänkt göra, hur du ska lägga på den, hur "rinnet" ska se ut osv för när du väl tar bort den från värmen och ska arbeta med ganachen har du inte all tid i världen på dig för det börjar stelna ganska fort när den väl landar på tårtan. 
 Men jag rekomenderar er att testa för det var faktiskt riktigt roligt att laborera å trycka ut den över kanten så att man fick det där läckra rinnet.🖒 
 
I den här tårtan har jag bastanta chocolate cake bottnar från Leila Lindholms recept med fyllningarna vanljmousse och hallonmousse. Tårtan är spacklad med smörkräm i vanilj och chokladsmak i randigt mönster. På toppen har jag dekorerat med hemmaplockade hallon på en bädd av riven vit choklad och under den finns förstås chokladganachen 😊.